Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fremtidens busstilbud på Gjøvik

Onsdag 11. oktober var aktører fra brukere, næring og politikere samlet for å planlegge fremtidens busstilbud på Gjøvik. 

Egil Holen, Opplandstrafikk, presenterer prinsipper for kollektivtilbudet - Klikk for stort bildeEgil Holen, Opplandstrafikk, presenterer prinsipper for kollektivtilbudetMye engasjement i gruppearbeidet om det nye busstilbudet - Klikk for stort bildeMye engasjement i gruppearbeidet om det nye busstilbudet

Opplandstrafikk arbeider med å gjennomgå rutetilbudet for Gjøvik og Toten-kommunene med tanke på ny kontrakt på busskjøringen fra skoleslutt juni 2019.

Gode innspill

I forbindelse med dette arbeidet inviterte Opplandstrafikk kommunene, regionen, næringslivet, reiselivet, NTNU, videregående skole og andre sentrale aktører i utformingen av det fremtidige kollektivtilbudet i området.

- Vi fikk mange gode innspill og diskusjoner i møtet og i gruppeoppgavene. Dette vil vi ta med oss videre i arbeidet med det nye busstilbudet på Gjøvik, sier Egil Holen i Opplandstrafikk, som er prosjektleder for anbudet.

Startfasen

Opplandstrafikk er i startfasen med utarbeidelse av rutetilbudet for kollektivtilbudet i området, samt noen rutestrekninger som kjører ut av/inn i området.

Rutetilbudet omfattes av:

  •  Bybusser i Gjøvik
  •  Ringrutene Gjøvik - Kapp - Lena - Reinsvoll - Raufoss - Gjøvik
  •  Strekningene Hønefoss - Gjøvik / Gjøvik - Lillehammer
  •  Ekspressbuss Gjøvik - Hamar
  •  Lokal- og skoleruter i de tre kommunene

Konkurransen er planlagt kunngjort februar 2018.

Sist oppdatert 12.10.2017
Login for redigering