Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Minstepris uendret

Minsteprisen opprettholdes på kr 37,- når prisene justeres 01.02.17. Prisen er uendret også på enkeltbillett på reiser under 10 soner.

Nye priser 01.02.2017 - Klikk for stort bildeNye priser 01.02.2017

Dette blir endringene

Periodebilletter for 30 dager får en moderat økning på mellom 10 og 50 kroner. Barne- og ungdomsbilletten justeres med kr 10,- slik at ny pris blir kr 270,-. For dette kan barn- og ungdom opp til 20 år kjøre et fritt antall reiser i Oppland og Hedmark i 30 dager.

Priser på bestillingsruter justeres opp, men det innfører rabatt for honnør, barn, militær og student. Egen nattpris utgår.

Rabatt på Mobil billett og Innlandskort med reisepenger opprettholdes på henholdsvis 20 % og 40 %.

Årlige prisjusteringer for kollektivtransporten følger normal prisvekst. Billettinntekter er viktige for Opplandstrafikk for å kunne opprettholde og videreutvikle kollektivtilbudet i fylket.

Med årets økning i drivstoffavgifter vil bussen kunne bli et enda gunstigere alternativ i 2017. Velger du kollektivt er både drivstoff og bompenger inkludert.

Opplandstrafikk tilbyr ulike billettyper som gir ulike rabatter ut fra hvor ofte bussen benyttes. Under finner du et priseksempel for å vise fordelene (viser pris for voksen):

Billettype (voksen) Rabatt per tur Pris per tur:
Bybuss
(1 sone)
Pris per tur: 
Lillehammer-Gjøvik
(4 soner )
Priseksempel

For deg som reiser ofte:
Innlandskortet med 30 dagers periodebillett (strekningsbasert)

Fritt antall reiser i 30 dager Kr 13,- * Kr 28,75*

For deg som reiser av og til:
Innlandskortet med reisepenger

40 % Kr 23,- Kr 57,-
Mobillett, enkeltbillett 20 % Kr 30,- Kr 76,-
Betaling på bussen:      
Enkeltbillett  

Kr 37,-

 

* Priseksempel basert på at du reiser 20 dager (tur/retur).

Nye priser

Nye priser vil bli publisert både her på nettsiden og via egne pristabeller. Under Priser og billetter finner du også Finn pris. Prisene vil her være oppdaterte fra 01.02.17.

Pristabell for Oppland fylke pr. 01.02.17 (PDF, 193 kB)

Fortsatt miljøsatsing  

Oppland fylkeskommune ønsker å prioritere klimavennlige tiltak. Her er Opplandstrafikk sin virksomhet inkludert og viktig.

Opplandstrafikk startet innfasing av ny og mer miljøvennlig diesel, HVO, sommeren 2016.

Tross stor usikkerhet om prisutvikling vil vi videreføre vår satsing på miljøvennlig drivstoff i 2017. 3 av 4 busser går på biodrivstoff og Opplandstrafikk vil finansierer merkostnaden for rutebilselskapene for å få dette til.

Avtale er inngått med Nettbuss, Unibuss, Trønderbilene i Valdres og Ringebu bilruter, som kjører ruter i Hadeland, Gjøvik, Lillehammer, Midt Gudbrandsdalen og Valdres.

Hva er HVO?

HVO står for hydrert vegetabilsk olje. Det er siste generasjon fornybar diesel som baseres på animalske og vegetabilske oljer, avfall og restprodukter. HVO100 er et klimavennlig alternativ til fossil diesel som minsker CO2-utslippene med opptil 90 prosent. Produktet fungerer meget godt i vanlige dieselmotorer og er også godt egnet for vinterklima.

Sist oppdatert 13.01.2017
Login for redigering