Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Nytt busstilbud for NTNU-studentene

Linje 32 kjører hver halvtime mellom Gjøvik sentrum og NTNU på Kallerud.

Fra venstre: Jørn Wroldsen, Anne Thoresen, Bjørn Iddberg og Julie Heiberg. - Klikk for stort bildeFra venstre: Jørn Wroldsen, Anne Thoresen, Bjørn Iddberg og Julie Heiberg.

Det nye tilbudet starter mandag 21.august, men ble markert med snorklipping på NTNU tirsdag 15. august. Gjøvik-ordfører Bjørn Iddberg og Anne Thoresen fra Oppland fylkeskommune fikk æren av å klippe, mens Iver Wroldsen og Julie Heiberg fra NTNU holdt snora.

Studenter

Linje 32 er først og fremst et busstilbud som er tilpasset for studenter og tilreisende til NTNU Kallerud, men linjen er selvsagt åpen for alle reisende.

- Vi håper at tilbudet vil bli godt mottatt av studentene, og at flere tar bussen til NTNU og lar bilen stå, sier Bjørn Iddberg, ordfører i Gjøvik.

Rutetilbudet

Linje 32 vil kjøre hver halvtime hele dagen mellom NTNU Kallerud, Gjøvik sentrum og studentboligene ved sykehuset. Bussen bruker kun 13 minutter fra studentboligene til Kallerud. Se rutetabell.

For å kunne stoppe bussen rett utenfor hovedinngangen på NTNU og betjene Kallerud-området, benyttes en 16-seters minibuss. Berghusvegen må utbedres før større busser kan benyttes.

I tillegg til den nye linje 32 er det flere linjer som betjener Kallerud-området. Sjekk komplett busstilbud i reiseplanleggeren.

Smart med buss 

Studenter får 40 % rabatt på månedsbillett.

- En månedsbillett for studenter på linje 32 koster kun kr 320 for 30 dager. Hvis du tar bussen til og fra NTNU 5 dager i uken, så blir prisen per tur 8 kroner. Det er smart å ta bussen, sier Maren Høilund i Opplandstrafikk.

- Vi ønsker at studentene skal få prøve tilbudet, så vi vil dele ut busskort til studenter på stand på NTNU fredag 18. og mandag 21. august.

Samarbeidsprosjekt

Gjøvik-ordfører Bjørn Iddberg har vært initiativtaker og prosjektleder for det nye busstilbudet. Samarbeidet med studentrådet og andre aktører i prosjektet har vært godt.

- Det nye busstilbudet er et resultat av et godt samarbeidsprosjekt mellom Gjøvik kommune, Oppland fylkeskommune og NTNU, hvor intensjonen er å gi et bedre busstilbud til studenter på NTNU, sier Anne Thoresen, leder av komité for samferdsel og trafikksikkerhet i Oppland fylkeskommune.

Sist oppdatert 04.09.2017
Login for redigering